NOS crossmediaal (2009)

In de serie “Hoe mediapartijen crossmediaal hun doelgroep bereiken” deze week een interview met Roeland Stekelenburg, hoofd nieuwe media van de NOS. Al jaren geleden besefte de NOS dat traditionele journalistiek niet meer het gewenste bereik oplevert in het veranderende medialandschap. “Mensen moeten uit de hokjes en ophouden met maar voor één kanaal te denken. Dat vereist veel uitleg en educatie.”

In de afgelopen jaren heeft de NOS grote stappen gemaakt in het crossmediaal werken. Blogs, sociale netwerken en zelfs iPhone-applicaties worden aangewend om een zo groot en breed mogelijk bereik te bewerkstelligen. Stekelenburg is tevreden over de ontwikkelingen, maar ziet nog genoeg nieuwe mogelijkheden voor de toekomst. Voor inspiratie kijkt hij graag naar de grote broertjes van bijvoorbeeld de BBC of CNN. “Maar je moet je wel altijd blijven realiseren dat clubs als de BBC en CNN zoveel groter zijn dan de kleine NOS. De afdeling Future Media & Technology van mijn collega Erik Huggers van de BBC heeft bijvoorbeeld 800 werknemers. De ontwikkelafdeling van de NOS heeft er vijf. In dat perspectief moet je het wel blijven zien.”

Leave a Reply